Προκρίθηκε η Σήλια Καψή στον τελικό της Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο

Πατούλια Κατερίνα
Προκρίθηκε η Σήλια Καψή στον τελικό της Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
Silia Kapsis of Cyprus performs the song Liar during the first semi-final at the Eurovision Song Contest in Malmo, Sweden, Tuesday, May 7, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)

Η Silia Kapsis (Σήλια Καψή) εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision 2024 και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (11/05/24).

Η ΕΡΤ1, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena, μετέδωσε τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision και από τον σχολιασμό δεν θα ντραπούμε να πούμε πως το δίδυμο με τον Θανάση Αλευρά και τον Ζερόμ Καλούτα προσπάθησαν να μας ψυχαγωγήσουν αλλά έχουν μπροστά τους δρόμο για να κερδίσουν το κοινό όπως έκαναν οι προκάτοχοί τους στο παρελθόν.

Χωρίς άγχος μπήκε στα βαθιά η Σήλια:

Η Σήλια Καψή, η εκπρόσωπος της Κύπρου με το Liar, άνοιξε το διαγωνιστικό κομμάτι της φετινής Eurovision και δεν φάνηκε στιγμή να τα χάνει.

https://www.instagram.com/reel/C6rbkKTCdwV/

Τις ευχές τους στη Σήλια έστειλαν και οι τραγουδίστριες που εκπροσώπησαν την Κύπρο στη Eurovision στο παρελθόν όπως η Ευρυδίκη και η Ελευθερία Ελευθερίου.

40 χρόνια τώρα, η Ευρυδίκη είναι η πιο έμπειρη τραγουδίστρια με τις συμμετοχές της στην Eurovision

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ Ημιτελικό ήταν η εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision

Εννοείται πως το φαβορί Baby Lasagna από την Κροατία προκρίθηκε στον τελικό ενώ οι υπόλοιπες οκτώ χώρες μαζί με την Κύπρο και την Κροατία που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης ήταν οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φιλανδία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

https://www.instagram.com/reel/C6rfMXGiryN/



Στον Α’ Ημιτελικό, εμφανίστηκαν και ψήφισαν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις «Big Five», καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.


Τι έκανες Ελένη Φουρέιρα τον Ά ημιτελικό της Eurovision 2024; Θραύση, λέει το Twitter/X